Uručene godišnje nagrade i priznanja kosternskim sportašima

U Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija održana je svečana podjela nagrada i priznanja Općine Kostrena najuspješnijim sportašima i sportskim klubovima u 2016. godini.

Sportaši iz Kostrene u 2016. godini ostvarili su niz velikih sportskih uspjeha na domaćim i inozemnim natjecanjima na čemu im se u svom pozdravnom govoru zahvalila načelnica Općine Kostrena, Mirela Marunić, koja je također imala respektabilnu sportsku karijeru i zato zna koliko je odricanja i truda potrebno da bi se postigao rezultat. Na postignutim rezultatima sportašima su čestitali i zamjenik općinske načelnice Davor Willheim i predsjednik Odbora za sport i tehničku kulturu Igor Vranić.

Pojedinačne godišnje nagrade za sportska postignuća dobili su Barbara Perušić iz Jedriličarskog kluba Galeb kao najbolja sportašica do 12 godina, Vili Willheim, član Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena kao najbolji sportaš do 12 godina i  Tonka Mijaljević iz Karate kluba Kostrena, aktualna prvakinja Hrvatske u karateu u kategoriji mlađa kadetkinja i članica Hrvatske karate reprezentacije.

Godišnje nagrade za najbolje sportaše u kategoriji do 16 godina dobili su Diego Aldin i Emina Hoti iz Kickboxing kluba Bura, dok je u kategoriji najboljeg sportaša do 18 godina nagradu dobio Dorian Palinić, član Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena. U kategoriji sportaša do 21 godine, dobitnici nagrada su Marijana Milić i Tomislav Milić iz Športskog ribolovnog društva Kostrena.

Chiara Puž najbolja je juniorka u 2016. godini, a Bojan Grego najbolji je senior u 2016. godini. Oboje su članovi Jedriličarskog Kluba Galeb.

Godišnje nagrade za poseban doprinos hrvatskom sportu dobili su Josip Vehovec, član hrvatske jedriličarske reprezentacije u funkciji savjetnika za regatna pravila i Kristijan Šunjić, trener ekipe Vaterpolo kluba Jadran iz Kostrene.

Godišnja nagrada Općine Kostrena za najuspješniji seniorski klub u 2016. pripala je Odbojkaškom klubu Kostrena kao najuspješnijoj ženskoj ekipi i Vaterpolo klubu Jadran kao najuspješnijoj muškoj ekipi.

Posebno priznanje za postignute rezultate, dobile su sportašice s invaliditetom Tea Ivančić Jokić i Dora Brnić. NK Pomorac 1921, KADETI,  i NK Pomorac 1921, JUNIORI, najuspješnije su muške sportske ekipe u svojim kategorijama.

Priznanja za društveni doprinos dobili su Antonio Pelčić, Ana Jović, Tara Ivanović, Pablo Babić, Ivan Belak, Dorian Vedrić, Armen Hoti, Ivan Kirinčić, Luka Ugrina i Gabriel Lončarić iz Kickboxing kluba Bura, Hrvoje Mršić, Korado Karlović, Frano Šestan i Leon Scheidl iz Jedriličarskog Kluba Galeb, Fran Matejčić, Matej Abramović, Tatjana Ećimović, Marijo Milić i Mateo Vukušić iz Športskog ribolovnog društva Kostrena, Andre Medić, Leon Sitar, Paulo Motušić, Hrvoje Sedlar, Gioia Gruber, Chiara Gruber i Ana Pavletić iz Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena. Posebno priznanje za društveni doprinos dobio je i Košarkaški klub Kostrena.