KOSTRENA PRVA POTPISALA UGOVOR O SURADNJI ZA UEFA U -17

KOSTRENA, 16. 2. 2017. – Načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić, direktor Komunalnog društva Kostrena Tomislav Matić i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, potpisali su u Kostreni Ugovor o poslovnoj suradnji i korištenju stadiona u Žuknici kao jednom od osam stadiona na kojima će se odigravati utakmice Završnog turnira UEFA U-17.

Od 3. do 19. svibnja 2017. u Kostreni bi se trebalo odigrati 6 od ukupno 32 utakmice Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina starosti – UEFA U-17. Kostrena je, među općinama i gradovima, prva potpisala ugovor čime je i službeno postala jedan od domaćina ovog važnog sportskog događanja. Time je preuzela i obvezu da će nogometni teren i okolne sportske objekte u Žuknici pripremiti prema pravilniku i propisima koje propisuje UEFA.

Načelnica Općine Kostrena je sigurna kako će Kostrena opravdati povjerenje i iskazati se kao kvalitetan partner u organizaciji europskog nogometnog prvenstva. Općina je putem svojeg komunalnog društva već krenula s investicijama u stadion i prateće objekte kako bi natjecateljima osigurali što kvalitetnije uvjete za održavanje utakmica. Ulaganjem u sportsku infrastrukturu, bolje uvjete za rad dobit će i Nogometni klub Pomorac 1921.