Keltski križ, Velika Arkana, Mala Arkana…

Keltski križ, Velika Arkana, Mala Arkana… Govorimo dakako o čitanju tarota, drevnoj vještini proricanja budućnosti iz tarot karata. Ovisno o pitanju koje vas zanima i području života iz kojega isto želite postaviti, tarot majstor znati će vas usmjeriti na ono otvaranje karata putem kojega ćete, uz njegovu pomoć, dobiti najkvalitetniji mogući odgovor na postavljena pitanja. Važno je da slijedite njegove upute i maksimalno se koncentrirate kako bi se tijekom čitanja i duhovno uskladili te pronašli rješenje za problem koji vas muči.

Čitanje tarot karata vrši se sa špilom u kojem se nalazi čak 78 karata, svaka sa svojim jedinstvenim značenjem čija interpretacija itekako ovisi o iskustvu, vještinama i duhovnim znanjima osobe koja vam otvara tarot karte. No odgovore na postavljena pitanja moguće je dobiti i ne koristeći spomenuti broj karata. U tom slučaju govorimo o podjeli špila na dvije skupine, takozvanu Malu i Veliku Arkanu. Mala Arkana špil je od 56 tarot karata koje se nadalje, prema nazivima i značenjima, mogu podijeliti u još četiri skupine, a pružaju odgovore na pitanja konkretno se bazirajući na probleme, situacije ili nepremostive okolnosti s kojima ste možda suočeni. Jeste posegnuli za znanjima horoskopa?

S druge strane, Velika Arkana tarot majstoru omogućava da kroz značenje preostale 22 karte dobije odgovore o vama samima budući da je ovaj špil uobičajeno oličenje vašeg podsvjesnog i emocionalnog stanja, karaktera te osjećaja u danoj situaciji.

Sveobuhvatno čitanje, koje povezuje oba spomenuta špila u cjeloviti i omogućuje da se iščitavanjem dobije generalna slika, počevši od pitanja ili problema koje vas je nagnalo da odgovore pronađete u tarot kartama, preko razloga zbog kojih ste se u spomenutoj situaciji našli pa sve do konačnog raspleta situacije i prepreka koje vam na tom putu stoje, a koje možete očekivati kroz ono vrijeme za koje ste pitanje postavili otvaranje je tzv. Keltskog križa. Sve što trebate tek je izvrstan tarot majstor koji će vas na tom putu voditi.