ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE VALPOVO-BELIŠĆE

Na području županije Osječko-baranjske, po organiziranosti i brojnosti, ZTK Valpovo-Belišće je nakon ZTK Osijek, najveća gradska organizacija tehničke kulture na tom području. ZTK Valpovo-Belišće okuplja 9 udruga građana tehničke orijentacije i dvije sekcije: Informatička škola „Page“ i Centar tehničke kulture Valpovo-Belišće. Centru tehničke kulture godišnje obrazuje i obuči preko stotinu učenika sa područja gradova Belišća i Valpova i prigradskih naselja, a kroz radionice ili predavanja prođe više od 800 učenika.

OBJEKT – DOM TEHNIKE VALPOVO

Objekt je vlasništvo Županije osječko-baranjske. ZTK Valpovo-Belišće raspolaže objektom u kome se nalazi oprema za provođenje programa, te organizira rad od zajedničkog interesa za sve članice ZTKVB, te stanovništvo Gradova Valpova i Belišća, te pripadajućih prigradskih naselja.

CENTAR TEHNIČKE KULTURE MLADIH

Zadatak centra je okupljanje djece i mladeži koja pokažu izražene osobitosti i sposobnosti u određenoj grani tehnike i zainteresirani su za aktivnosti u našim radionicama.
Cilj je izlučivanjem za pojedine grane tehnike, discipline ili radom na samo jednom projektu, ostvariti bitan utjecaj na osobnosti i sposobnosti učenika, te potencirati njegov razvoj.

UDRUGE TEHNIČKE KULTURE
U 9 udruga učlanjeno je preko tisuću građana sa područja gradova Valpova i Belišća, te prigradskih naselja, s tendencijom povećanja broja članova napose u udrugama koje svojim aktivnostima privlače mlade.

Sve udruge, kao članice, učlanjene su u “krovnu” organizaciju ZTK Valpovo. Članice djeluju i provode svoje aktivnosti i programe autonomno, a u duhu i po sadržaju prema temeljnim principa rada i funkcioniranja tehničke kulture.

ASTRONOMSKO DRUŠTVO “ANONYMUS”
AUTOKLUB “VALPOVO” VALPOVO
DRUŠTVO ENERGETIČARA BELIŠĆE
DRUŠTVO KEMIJSKIH INŽENJERA I TEHNIČARA “DRUŠTVO KEMIČARA I TEHNOLOGA BELIŠĆE”
DRUŠTVO STROJARSKIH I ELEKTROTEHNIČKIH INŽENJERA I TEHNIČARA BELIŠĆE
FOTOKLUB VALPOVO
INFORMATIČKI KLUB “HAL” VALPOVO
KAJAK KLUB “BELIŠĆE” BELIŠĆE
RADIO KLUB “BELIŠĆE” BELIŠĆE

ČLANOVI TIJELA ZTK Valpovo-Belišće za mandatno razdoblje 2014. – 2018. godine:

PREDSJEDNIK ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE VALPOVO-BELIŠĆE

GORAN KURTOVIĆ, magistar ing. elektrotehnike
31550 Valpovo, Osječka 2
091 224 6113
mail goran.kurtovic@gmail.com

DOPREDSJEDNIK ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE VALPOVO-BELIŠĆE

ZLATKO LJUTAK, dipl. ing. strojarstva
31551 Belišće, Radnička 12
098/913-325

Upravni odbor ZTKVB: Stjepan Blažević, Antun Pejak, Zlatko Safkin, Ivo Novak, Zlatko Ljutak, Denis Vida, Veljko Čvagić, Marijan Antolović, Mato Jerkić

Članova skupštine: Stjepan Blažević, Stjepan Bajer, Antun Pejak, Ivana Francuz, Zlatko Safkin, Sanda Molnar, Ivo Novak, Marijan Anić, Zlatko Ljutak, Nikica Mužević, Denis Vida, Goran Kurtović, Veljko Čvagić, Jasmina Cvenić-Jovinac, Marijan Antolović, Mato Jerkić, Stjepan Komaromi

Nadzorni odbor ZTKVB: Stjepan Komaromi, Zvonko Stojić, Denis Vida

Sud časti ZTKVB: Stjepan Blažević, Božo Babić, Nikica Mužević

HR – 31550 VALPOVO, Braće Radić 34
Tel./fax: 031/ 651-380
ztk.valpovo.belisce@gmail.com
www.tehnika-valpovo.hr
Facebook /CTKVB
Twitter.com/ZTKVB
Matični broj: 3191125
OIB: 55723198209
IBAN: HR5623400091100011425

kontakt osobe:

Dragan Francuz, tajnik
dragan.francuz@gmail.com

Ivana Francuz, administrator
ivana.francuz@gmail.com