Uspješno održan Ljetni kazališni kamp “Hawk City 2017”

U Jastrebarskom je ovoga ljeta u organizaciji Kazališta Škrabe po prvi put održan Ljetni kazališni kamp “Hawk City”. Na njemu je sudjelovalo dvadesetak osnovnoškolaca iz Jaske i okolice. U rad kampa uključili su se i glumice i glumci odraslog ansambla Kazališta Škrabe koji su dugo toplo ljeto iskoristili za dodatne probe svoje nove predstave “Za kunu nade” u režiji Nine Škrabea, čija se premijera očekuje na jesen.

Kazalište Škrabe, koje djeluje u sklopu udruge Kreativni studio Zvrk, u rujnu kreće s novom kazališnom sezonom, a prošle sezone oduševilo je hit-predstavom “Velika tajna Sherlocka Holmesa” Nine Škrabea. Sada je po prvi put, od sredine srpnja do sredine kolovoza, kad se djeci i mladima ne nude nikakve druge organizirane aktivnosti tijekom ljetnih praznika, pripremilo niz kazališnih programa u dvorani Doma kulture Jastrebarsko, ali i u perivoju dvorca Erdödy. Polaznici kampa su tako mjesec dana uživali na zanimljivim satovima glume gdje su postali junaci raznih priča iz prošlosti i budućnosti: vile, renesansni obrtnici, superheroji, šumske i domaće životinje… Mladi glumci izrađivali su maske i pripremali kostime za svoje likove, a u jutarnjim terminima održavale su se probe plesa i scenskog pokreta. Sve što su mladi “kamperi” uvježbavali, pomoći će im za pripremu uloga u predstavi “Zemlja čudesa”, za koju je tekst već napisao Nino Škrabe, a koju će Kazalište Škrabe izvesti u sezoni 2017/2018.

Ljetni kazališni kamp “Hawk City 2017” održan je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zagrebačke županije, a organizatori zahvaljuju i Centru za kulturu Jastrebarsko, u čijoj se dvorani Doma kulture održala većina “kamperskih” aktivnosti. Program Kampa osmislila je voditeljica Kazališta Škrabe, prof. Klementina Škrabe, a stručnu pomoć pružale su joj Ornela Rodić (gluma) i Marta Brkljačić (ples i pokret). Zanimljivo je da je najmlađa polaznica Ljetnog kazališnog kampa”Hawk City 2017″ bila jednogodišnja Paula Herjavić koja je svojim vilinskim šarmom oduševila sve starije glumice i glumce, a jedan tjedan u kampu su provele i dvije male Engleskinje, Elena i Lara Stinčić Clarke, koje su uživale u druženju s jaskanskim vršnjacima. Na kraju ovog uspješnog pothvata posebnu pohvalu treba uputiti svim glumicama i glumcima koji su po najvećoj ljetnoj vrućini, olujnom nevremenu, sparini i svježini dokazali da “kazališne daske život znače”, a ljetne praznike je najljepše provesti u čarobnom svijetu teatra.