Udruga Praktikum i ovog proljeća održava projekt „Umjetnost u prirodi“

Program planinarenja po Medvednici namijenjen djeci i mladima udruga Praktikum provest će ovih proljetnih praznika

Zagreb, 24. ožujka 2017. Već drugu godinu za redom udruga Praktikum organizira proljetni program planinarenja za djecu osnovnoškolce. Projekt “Umjetnost u prirodi” pokrenula je kako bi osvijestila važnost zdravih životnih stilova i navika kroz tjelesnu aktivnost djece i mladih, a provodi ga za vrijeme školskih praznika tijekom svakog godišnjeg doba. Ovog proljeća djeca će se penjati po zagorskoj strani Medvednice, a program je predviđen u trajanju od pet dana u periodu od 17.04. do 21.04.2017. Izuzev planinarenja i igranja, djeca će svaki dan prikupljati materijale iz prirode i s njima raditi na likovnim radionicama, a organiziran je i ručak u obiteljskoj atmosferi u Stubičkim toplicama.
Kroz ovaj program djeca upoznaju planinarske staze i oznake, uče se orijentirati i snalaziti u prirodi, borave na svježem zraku te uz grupne igre, disciplinu i zabavu, svaki dan se kreativno izražavaju na likovnim radionicama. Predviđen je i informativni posjet Horvatovim stubama i obilazak Lojzekova izvora.

Temeljem dosadašnjeg rada s djecom i mladima, razgovorima s njihovim roditeljima te temeljem stručnih istraživanja evidentno je da djeca provode više vremena ispred TV-a nego što borave u prirodi i provode slobodno vrijeme u neorganiziranoj igri. Kroz ponuđeni program “Umjetnost u prirodi” udruga Praktikum ostvarila je veliki interes zajednice za ovom vrstom aktivnosti za djecu.

“Na planini s djecom uvijek vlada atmosfera zajedništva. Igranje vani, danas podsjeća na prošla vremena, i pored svog komfora koji današnji svijet pruža, često su naša djeca lišena onih osnovnih prirodnih stvari. Ako naučimo našu djecu promatrati prirodu, u njima će se razviti strahopoštovanje i zahvalnost, a osvijestit će i prirodni tijek i vijek transformacije.” – izjava je Melite Omeragić, jedne od voditeljica ovog programa planinarenja, a ujedno i voditeljice likovnih radionica u udruzi Praktikum.

Udruga Praktikum je edukativno zabavni centar za djecu i mlade koji potiče kreativnost i zdrave stilove života. Organizira i provodi aktivnosti iz područja umjetnosti i kulture i obrazovanja – dramske, filmske, likovne, glazbene i radionice pjevanja i programe pomoći u učenju – Tehnike učenja i Vedska matematika.

www.udruga-praktikum.hr