Održan Dan otvorenih integracija: “Digitalizacija i robotizacija daju veću vrijednost proizvoda’

U Zagrebu je održana konferencija Dan otvorenih integracija koja 14. godinu za redom okuplja domaće i svjetske stručnjake iz poslovnog i IT svijeta. Teme konferencije su: razvoj digitalne infrastrukture, 5G, Cloud, suradnja gospodarstva i obrazovanja, zaštita privatnosti i izazovi digitalne transformacije.

Na ovogodišnjem izdanju, predsjednik tvrtke KING ICT g. Plamenko Barišić zajedno sa sudionicima identificirao je razloge sve sporijeg gospodarskog rasta i nepostojanja konsenzusa na državnoj razini po pitanju razvoja ICT industrije. Barišić je poslao poruku institucijama i zaključio: “Želimo državu u ulozi snažnog i pouzdanog kreatora strateškog okvira razvoja, trebamo obrazovni sustav primjeren digitalnom dobu i stimulativno inovacijsko okruženje i uvjete za stvaranje inovacija. Želimo atraktivnu poduzetničku klimu koja privlači i potiče, a ne odbija i koči.”

Na konferenciji su predstavljena nova rješenja, a posebnu su pozornost privukla rješenja za cyber sigurnost, rješenja naprednih videoanalitičkih koncepta nadzora, KING SFERA – rješenje za upravljanje u hitnim događajima te sustav za upravljanje upitima kupaca te brojna druga.