Najdosadnije svjetske destinacije

Datum objave: 15. 3. 2017.

Tražeći najdosadnije svjetske destinacije nismo naišli na velike turističke destinacije već na gradove, od koji su neki i glavni gradovi država po svome statusu i važni što se tiče svoje infrastrukture i funkcije na svjetskoj razini pa krenimo u top osam najdosadnijih destinacija/gradova na svijetu.

1. Brisel, Belgija. Grad koji je poznat kao dom i središnjica velikim europskim i svjetskim organizacijama možda privlači ljude svojim položajem i poviješću, ali je zato nula što se tiče noćnog života i sadržaja , tu se većinom slijeva politička elita, te je grad jako konzervativan i zategnut, pa eto ako želite lijepe hotele i dosadu samo naprijed u Brisel.

2. Houston, Texas USA. Grad u kojem će vam prije goditi soba sa klimatizacijom i hladno piće u ruci zbog velikih vrućina koje dosežu i preko 32 Celzijeva stupnja kroz skoro 5mj., grad ima i povijesnu infrastrukturu ali sve je to ništa kad se zbroji da tamošnje stanovništvo većinu svog vremena kao i posjetitelji mogu provoditi u velikim trgovačkim centrima, al eto svatko ima svoje pa tako i ovaj grad istu muku vodi što se tiče manjka sadržaja i mjesta za izlaske.

3. Zurich, Švicarska. Ovaj grad je ne samo glavni grad države već i dom bankama , korporacijama i dom europske burze, pa i dioničarskih tvrtaka. Iako povijestan grad i sa dosta hotela i restorana previše je čist i konzervativan zatvoren i nema baš nekog pretjeranog života i živosti u stanovnicima a i sadržaju grada.

4. Singapur. Grad i država sa svojih malo više od 5 milijuna stanovnika je poslovno tržište puno svjetlucavih i velikih građevina , od tih 5mil. na strance otpada 35% jer je otvorio vrata kompanijama i svjetskoj trgovini. Iako je rastući grad nema nikakvih zanimljivih sadržaja ako se želite zabaviti idite u neke druge gradove. ali ima jednu prednost najsigurniji je grad dosada i to drastično ima i nadimak.

5. Bratislava , Slovačka. Sa svojih 400 000 stanovnika i nije veliki grad i stvarno je dosadan. Staru jezgru koja se nalazi u samome centru grada možete obični u jednom danu i to je sve od zanimljivosti , hvala Bogu Beč je samo 60km dalje ako se zaželite zabave i lijepog sadržaja.

6. Wellington ,New Zealand. Grad tijekom cijele godine posjeti 7 miliona posjetitelja, ali ne zbog samoga grada iako ima lijep geološki položaj , ali nema nikakvih sadržaja , ako ste se i odlučili tamo ići idite zbog prirode koja je prekrasna i oduzima dah, a ako želite zabavu put pod noge pa u Australiju.

7. Oslo, Norveška. Grad je izgubljen u svojoj svakodnevici zgrada koje su slične i ono malo povijesti nema vam nitko pokazati i ako vam nije mrsko provoditi vrijeme u gradu koji ima šest do sedam sati danjeg svjetla kroz pola godine samo izvolite , ima brdo restorana i odličnu gastro ponudu, stoga ako ste željni fine papice i spavanja ovo je pravo mjesto za vas.

8. Pariz, Francuska. Slovi za grad zaljubljenih ok , ali i to dosadi , grad koji ima jako puno povjesnik znamenitosti nema nikakvih zabavnih sadržaja i ono malo noćnih kluba što ima i to se zatvara zbog pritužbi građana i peticija , a i kafići su pomalo dosadni iako ima iznimki, ali restorani su ok, a li samo za one dubokog džepa.

I to je to ljudi moji naših top osam najdosadnijih destinacija na svijetu većina ih je skupa za lutanje ili da se sjedi na kavi, ali ono što fascinira je da su glavni gradovi i da nemaju nikakvih zanimljivih sadržaja za mlade i one koji se tako osjećaju.