Majstori tarota

Tko i što je majstor tarota? Da li je to vidovnjak, prevarant, pristaša drevnih i sotonskih kultova kojem je jedina želja dovesti vas na svoju „crnu stranu“ , učiniti ovisnim o njegovom utjecaju? Šarlatan koji zarađuje na tuđoj nesreći lažima? Ako nismo imali prilike susresti se sa pravim tarot majstorom, jedino što znamo o tarotu vjerojatno se svodi na kasnonoćne emisije s tom tematikom i, ruku na srce, ne izgleda baš nešto, zar ne? Čini se da bi svatko to mogao raditi, ali, nije baš tako.

Majstor tarota mora biti osoba velikog životnog iskustva i/ili iznimno izražene intuicije, snažne empatije, koji poznaje sudbinu ali i u potpunosti sposobna kontrolirati svoju energiju. Pored toga, mora imati znanje astrologije, numerologije, arhaičnih znanja hermetizma o sudbinskim aspektima i znanje o kartama tarota toliko da o njemu ne mora razmišljati, već ono teče u skladu s njegovom energijom, kroz rad s vama.

Najvažnije od svega, majstor tarota, a u tome je osnovna razlika između majstora tarota i raznih čitača karata, mora željeti vam pomoći. On vam pristupa s tim motivom, i nijednim drugim. Čvrsto vjerujući u to što radi, vjeruje i u karmička znanja, smatrajući da bi bilo koji drugi način korištenja tih vještina i znanja osim u plemenite svrhe, donio veliku nesreću njemu, ali i osobi s kojom radi. Svako čitanje za majstora je energetski veoma zahtjevno, on je otvoren prema vama, da bi mogao osjetiti vašu energiju i energiju karata. Nebitno je da li radi sa svim kartama tarota ili samo Velikom Arkonom, majstor tarota je povezan sa svojim kartama i ne koristi karte s kojima nije povezan. One se ne posuđuju niti koriste od drugih.

Tarot je ezoterična znanost (proučavanje zakonitosti vidljivog i nevidljivog svijeta) te se ne zasniva isključivo i samo na materijalnom – kartama. Majstor tarota, napose onaj čija intuicija graniči sa vidovnjaštvom, sposoban je dati savjete i odgovore na vaša pitanja i bez da otvori karte.

Što će točno majstor tarota raditi? Prilazeći sa željom da vam pomogne, on će dozvoliti protok svoje energije prema vama. Sigurno ste se susreli sa energetskim vampirima, ljudima koji vam „potroše“ energiju, čije vas samo prisustvo izmori, ali i s ljudima koji vas samom svojom pojavom ispune pozitivnom energijom. Takvi ljudi to čine nesvjesno, to je dio njih, nesposobni su to kontrolirati. Tarot majstor, naprotiv, može. Pri tome će te se i vi otvoriti prema njemu, zatvoriti energetski krug između vas i karata. U tom, za vas, sigurnom okruženju, vi sami će te uz vođenje majstora moći proniknuti dublje u sebe, razmotriti prijašnje poteze, svoje sadašnje stanje, svoje želje, mogućnosti, potrebe, ali i odgovore na pitanja koji su vas možda dugo prije mučili i kočili u napretku. Prošlost je u tarotu veoma bitna, u pitanjima prošlih dana mogu se nazrijeti odgovori budućnosti. Kroz razgovor i zajedničku interakciju kroz karte, osvijetlit će te odgovore na svoja pitanja i mogućnosti budućeg razdoblja. Neka vas ne zabrinu eventualno negativni odgovori. I oni su odgovor na pitanje-što će biti ako nastavim na ovaj način? Oni mogu biti poticaj da pokušate drugim putem, drugim načinom doći do željenog cilja. Ponekad, tek kad dobijemo predodžbu određenih događaja shvatimo što smo u biti zaista željeli.

Kako odabrati pravog majstora tarota? Intuicijom. To mora biti osoba s kojom će te se moći povezati, kojoj će te moći vjerovati. Osoba koja u vas ulijeva povjerenje i sigurnost, za koju osjećate da vam iskreno želi pomoći.