Glazbeno – umjetnička udruga „Baltazar“

Glazbeno – umjetnička udruga „Baltazar“ je dobrovoljna, nevladina, neprofitna udruga registrirana pri nadležnom uredu u Zagrebu. Udruga je osnovana 2014. godine u cilju promicanja, razvitka i unapređenja glazbene kulture te podizanja svijesti društva o umjetnosti i glazbi. Udruga želi aktivno utjecati na razvoj mladih i društva u kojem će se njegovati vrijednosti jednakosti, tolerancije i solidarnosti. Vizija Udruge je da se kroz dugoročno razdoblje postavi kao središnji medij koji će prikazati glazbu kao sredstvo koje povezuje mlade i oblikuje društvo. Također, Udruga ima za cilj ima širenje ekološke svijesti mladih.

Tijela Udruge čine Skupština, Upravni odbor, Izvršni odbor, Tajništvo i Sekcije i to glazbena, plesna i ekološka sekcija.

Od dosadašnjih aktivnosti navesti ćemo organizaciju prvog festivala „Long way from home“ koji se održao na Bizeku, jugozapadnom dijelu Medvednice, dvije godine za redom. Nakon uspješnog festivala slijedile su suradnje s poznatim Zagrebačkim klubovima, Sirupom i Željezničarom te suradnje s našim poznatim labelima za elektronsku glazbu. Uslijedio je i drugi festival pod imenom „River park“ koji je svoje mjesto pronašao uz obale rijeke Mrežnice. Udruga nastavlja djelovati istim tempom te priprema brojne glazbene programe. Osim toga, Udruga ima utjecaj u gradu Dubrovniku gdje također radi na promociji glazbe i povećanju kolektivne svijesti mladih ljudi.

Osnovni podaci:
Glazbeno – umjetnička udruga ‘Baltazar’
Ul Veselka Tenžere 3, 10 000 Zagreb
Predsjednik: Mihael Delić
E-mail adresa: delicimamsn@hotmail.com
Broj mob.: 0977957833